Energetikai pályázat

Lakossági 0%-os hitel energetikai pályázat

Hőszigetelés, ablakcsere, kazáncsere, illetve
Napelem, hőszivattyú telepítés esetén is.

Kollégáink akár bruttó 38.000,- Ft-os áron vállalják az energetikai pályázat beadásához szükséges komplett energetikus dokumentáció elkészítését!

Írjon közvetlenül mérnök kollégánknak a gonczi.gergely.barnabas@gmail.com e-mail-címre vagy keresse a 06-30/621-8895-es telefonszámon, vagy

Kérjen ajánlatot, rendeljen ONLINE – AJÁNLATKÉRÉS vagy MEGRENDELÉS

Az energetikai pályázat energetikus dokumentáció tartalmazza:

 • a helyszíni kiszállás és felmérés díját,
 • a jelenlegi állapot, a köztes állapot (ha szükséges) és a tervezett állapot energetikai tanúsítványainak elkészítésének díját
 • az energetikus nyilatkozat és egy energetikusi megállapodás (vállalkozói szerződés) nyomtatvány elkészítését,
 • valamennyi dokumentum elektronikus és 2 pld. eredeti, papír alapú lenyomatának elpostázását.
 • energetikai pályázat energetikus Záró dokumentáció elkészítése és 2 pld. eredeti, papír alapú lenyomatának elpostázását.

További hasznos tudnivalók

Kedvezőbb feltételekkel és egyszerűbben igényelhető január 8-tól a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram” az MFB Pontokon.

A legfontosabb változások:
 • 2 millió forintról 5 millió forintra emelkedett a biztosítéknyújtás értékhatára (természetes személy hiteligénylők esetén)
 • Már szállítói előleg fizetése mellett is igényelhetik a hitelt az ügyfelek a hitelösszeg 50%-ig
 • Az eddigi 300 ezer forint helyett a kölcsönösszeg maximum 50%-áig, de legfeljebb 1,5 millió forintig nyújtható be és fogadható el készpénzfizetési számla az elszámolás során
  az MFB olyan ingatlanokat is elfogad a kölcsön biztosítékaként az 5 millió forintot elérő vagy azt meghaladó kölcsönügyletek esetében, melyeknél a megelőző jelzálogjogi ranghelyeken Családi Otthonteremtési Kedvezményből (CSOK), adó-visszatérítési támogatásból, illetve ezen támogatásokhoz kapcsolódó pénzintézeti kölcsönből és/vagy munkáltatói kölcsönből adódó jelzálogjog szerepel.
 • Egyszerűbb és rövidebb kölcsönkérelmi nyomtatvány (természetes személy hiteligénylők esetén)
 • Egyszerűbb lett a közüzemidíj-tartozás igazolása

Növelje lakásának, házának energiahatékonyságát, telepítsen megújuló energiaforrást 0%-os hitellel!

Ki igényelheti?

Magánszemélyek, társasházak, és lakásszövetkezetek igényelhetik, minimum 10%-os saját forrással, többek között fűtési rendszerek korszerűsítésére, szigetelésre, nyílászárók cseréjére, valamint megújuló energiaforrások, vagyis napelemek, napkollektorok, hőszivattyúk, vagy korszerű faelgázosító berendezések beépítésére.

Mennyit pénzt lehet felvenni?

A visszatérítendő hitelösszeg minimuma 500.000 Ft, maximuma magánszemélyek esetén 10 millió, társasházak és lakásszövetkezetek esetén pedig lakásonként 7 millió forint.

Mennyi a futamidő?

A hitel futamideje maximum 20 év lehet. 

Mikortól igényelhető?

A hitel 2017. április 24-től igényelhető országszerte az MFB Pontokon. 

A tájékoztatás nem teljes körű, a hiteligénylést megelőzően kérjük olvassa el a részletes termékleírást (GINOP), illetve vegye fel a kapcsolatot az Ön számára legkönnyebben elérhető MFB Pont munkatársaival!

Ha az energiahatékonysági beruházáshoz hitel-igénylést tervez, kattintson IDE. Itt elvégezheti az előzetes hiteligénylés jogosultsági vizsgálatot!
A pályázatok részleteiről az alábbi linkeken olvashat:
Igényelhető konvergencia régióban, azaz a Közép-Magyarországi régió kivételével az ország teljes területén megvalósuló beruházások esetén